Bessencapsules

De bessencapsules bevatten

9 verschillende soorten bessen in 1 potje

Voedingssupplement. Capsules met gedroogd bessen– en druivensap, bessen– en druivenpulp en vitaminen

Allen in een uiterst geconcentreerde vorm. De bessen worden geoogst wanneer ze de perfecte rijpheid bereikt hebben. Vervolgens worden ze zorgvuldig verwerkt d.m.v. ons eigen gepatenteerd proces. Voor een optimale inname van gezonde ingrediënten – elke dag.

Vanwege hun hoge phytochemische inhoud, zoals resveratrol in druiven, worden bessen als uiters voedzaam beschouwd.

De basis van de bessen capsules is een veelvoud van bessen en druiven. De daarin opgeslagen polyphenolen (= groep
bepaalde secondaire plantenstoffen) worden uitgesproken gezondheids- en doorbloedingseigenschappen toegeschreven. De bessen capsules sluiten perfect aan bij de  fruit en groeten capsules

 

Ingrediënten

De bessencapsules bevatten amerikaanse veenbes, artisjokbladpoeder, blauwe bosbes, bramen, cacaopoeder, citrusextract, concord druif, druivenzaadextract, extract van groene thee, framboos, gemberwortel, granaatappel, rode bessen, vlierbes en zwarte bes.

De bessencapsules bevatten 29 mg. vitamine C en 9 mg. vitamine E.

Waar is vitamine C goed voor?

Wat doet vitamine C precies? Vitamine C:

 • Draagt bij aan de vorming van collageen, wat belangrijk is voor de bloedvaten
 • Draagt bij aan de instandhouding van sterke botten en gezond kraakbeen
 • Helpt bij het vrijmaken van energie uit voeding
 • Helpt bij de instandhouding van een normale huid
 • Bevordert de opname van ijzer in het bloed
 • Ondersteunt de normale werking van het immuunsysteem
 • Draagt bij aan een sterk gebit
 • Beschermt het lichaam tegen vrije radicalen
 • Draagt bij aan een heldere geest
 • Helpt bij het verminderen van vermoeidheid
 • Draagt bij aan een normale werking van het zenuwstelsel

Vitamine C

Antioxidatie

Vitamine C is een belangrijke antioxidant en beschermt je lichaam net als vitamine E en vitamine B2 tegen vrije radicalen. Dit zijn agressieve stoffen die weefsels en cellen kunnen beschadigen. Roken, stress en een ongezond eetpatroon zijn hier bekende bronnen van. Antioxidanten maken deze vrije radicalen onschadelijk en helpen je om gezond te blijven.

Goede weerstand

Vitamine C draagt bij aan een goede weerstand en ondersteunt het immuunsysteem. Het innemen van vitamine C kan ervoor zorgen dat je sneller van een verkoudheid of griep af bent.

Energie

Voel jij je energieloos? Vitamine C helpt je lichaam om energie uit voeding vrij te maken en om vermoeidheid te verminderen.

Goed functioneren van het zenuwstelsel

Vitamine C draagt bij aan een normaal functionerend zenuwstelsel.

Gezonde botten, tanden, huid en bloedvaten

Vitamine C ondersteunt de aanmaak van collageen, dat van essentieel belang is bij de vorming en versteviging van botten, tanden en de huid. Heb je last van een droge huid? Neem dan dus extra vitamine C voor je huid. Daarnaast zorgt het voor soepele, elastische aderen en het behoud van een sterke vaatwand. Ook speelt vitamine C een rol bij wondgenezing.

IJzeropname

Vitamine C zorgt ervoor dat ijzer goed door het lichaam wordt opgenomen. IJzer is onmisbaar bij energieproductie in onze lichaamscellen. Ook draagt het bij aan de aanmaak van hemoglobine in onze rode bloedcellen. Dit is belangrijk voor het vervoeren van zuurstof naar alle delen van je lichaam.

Wanneer heb je behoefte aan extra vitamine C?

 

 • Zwangere vrouwen
 • Vrouwen die borstvoeding geven
 • Mensen die roken
 • Mensen met een eenzijdig eetpatroon
 • Ouderen
 • Mensen met een alcoholverslaving

VITAMINE E

Vitamine E werkt als antioxidant en beschermt zo de cellen, bloedvaten, organen, ogen en weefsel. Vitamine E speelt ook een rol bij het regelen van de stofwisseling in de cel.

Vitamine E is betrokken bij veel processen in je lichaam. Zo beschermt deze vitamine je lichaam tegen schadelijke invloeden van buitenaf

Voordelen Vitamine E

Huid voordelen

1. Handelt als een moisturiser
2. keert vroegtijdige huidveroudering
3. behandelt zonnebrand
4. verheldert donkere vlekken
5. handelingen als een reinigingsmiddel
6. geneest droge nagels
7. behandelt striae
8. kalmeert pijn van koortsblaasjes

Haarvoordelen

9. Stimuleert de haargroei
10. Voorkomt vergrijzing
11. Geeft glansachtig haar
12. Reparaties Gesplitste uiteinden

Gezondheidsvoordelen

13. Behandelt minder ernstige verbrandingen
14. Verlicht littekens
15. Voorkomt huidkanker
16. Behandelt andere huidaandoeningen
17. Vermindert de effecten van slecht cholesterol
18. Behandelt Cystic Fibrosis bij baby’s

Waar is vitamine E nog meer goed voor?

Vitamine E helpt je lichaam te beschermen tegen vrije radicalen.

Vitamine E als antioxidant

Vitamine E is een antioxidant en beschermt je lichaam net als vitamine C en vitamine B2 tegen vrije radicalen. Dit zijn agressieve stoffen die weefsels en cellen kunnen beschadigen. Vrije radicalen kunnen ontstaan door schadelijke invloeden van buitenaf, bijvoorbeeld door het gebruik van make-up, alcohol, medicijnen of door luchtvervuiling, roken, uv-straling en stress. Een teveel aan vrije radicalen in je lichaam kan ervoor zorgen dat allerlei lichaamsprocessen worden verstoord.

Vitamine E voor je huid

Vrije radicalen kunnen vroegtijdige huidveroudering in de hand werken. Vitamine E beschermt je huid tegen vrije radicalen en versterkt de barrièrefunctie van je huid. Daarnaast zorgt vitamine E ervoor dat je huid minder snel verbrandt in de zon én beperkt het de schade die uv-straling aan je huid kan toebrengen. Ook zorgt vitamine E ervoor dat andere huidverzorgingsproducten dieper kunnen doordringen in je huid, zodat die producten hun werk beter kunnen doen.

Constante laboratoriumcontroles

Ze zijn natuurlijk kleurrijk. een grote variëteit aan bessen en hebben een hoge kwaliteit. Gegarandeerd door constante laboratoriumcontroles, uitgevoerd door het SGS Fresenius Instituut.Gebruiksaanwijzing:

Neem dagelijks 2 capsules met een glas water, bij voorkeur bij een maaltijd. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden. Een voedingssupplement mag niet als vervanging van een gevarieerde en evenwichtige dieet en van een gezonde levensstijl worden gebruikt. Goed afsluiten na gebruik. Niet gebruiken tijdens de zwangerschap. Buiten het bereik van kleine kinderen bewaren en niet toedienen aan kinderen jonger dan 6 jaar. Bewaren op een koele en droge plaats. Na openen 3 maanden houdbaar.

Inhoud per potje: 120 Capsules/96g