Deze Healthy Bounty Taart is verrukkelijk!!

Oh ik hou echt van chocolade Ik denk net als vele vrouwen! Daarom is deze chocolade taart dan ook mijn favoriet!
Ik gebruikte voor deze healthy bounty taart een kleine springvorm van 12 cm. Hiermee kan je ongeveer 2x goed ontbijten of 4x genieten van een heerlijk stukje taart als je hem door vieren snijdt! Zo kunnen er meerdere personen genieten van deze healthy chocolade taart!

healthy bounty taart

Wat zijn de ingrediënten?

Voor de bodem heb ik gebruikt:
40 gram (glutenvrij) havermout
40 gram gemengde noten
60 gram dadels
10 gram cacaopoeder
5 gram kokosrasp
snufje zout

Voor de bounty laag gebruikte ik:
200 gram kokosyoghurt*
2 blaadjes gelatine
één el agave siroop (of honing of maple siroop)
scheutje citroensap
Voor de bovenste laag:
20 gram pure chocolade
scheutje (amandel)melk

* Gebruik echt het liefste dikke kokosyoghurt voor het beste resultaat en lekkerste smaak.
Als alternatief zou je 100 gram yoghurt/kwark kunnen mengen met 100 gram kokosmelk,
maar gebruik dan wel 1 blaadje gelatine extra.

healthy bounty taart
Hoe maak je de healthy bounty taart?

Bekleed de springvorm op de bodem met bakpapier en vet bovendien ook de zijkanten in. Mix alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine. Het moet aan elkaar gaan plakken als je erin knijpt. Is het te droog? Voeg wat water toe. Is het te nat? Voeg dan wat extra havermout toe. Bekleed hiermee de bodem van de springvorm en druk goed aan. Zet ondertussen in de koelkast.

Vervolgens week je de blaadjes gelatine 5 minuten in koud water. Verwarm daarna een pannetje met 2 el water, knijp de blaadjes gelatine uit en voeg toe. Roer totdat de gelatine is opgenomen. Schep de kokosyoghurt, agave siroop en citroenschap vervolgens in een schaaltje en voeg daarna de gelatine toe. Roer goed door en stort dit tenslotte over de bodem in de springvorm. Zet 3 uur in de koelkast.

Haal na 3 uur de springvorm uit de koelkast. Smelt de chocolade au bain marie. Voeg een klein scheutje amandelmelk toe aan de chocolade. Roer alles vervolgens door elkaar en giet over de kokoslaag in de springvorm. Zet als laatste nog even heel kort in de koelkast om het op te laten stijven. Daarna is je healthy bounty taart klaar! Smullen maar!

Enjoy!