Deze quesadilla met spinazie, zongedroogde tomaatjes en oude kaas is echt superlekker!

En mijn kinderen vinden hem ook lekker!
ewoon gemaakt in de koekenpan. 

Wraps zijn favoriet
Zeker omdat ze zo veelzijdig zijn. Ik neem bijvoorbeeld regelmatig een opgerolde wrap mee naar mijn werk. Die besmeer ik dan met bijvoorbeeld wat hummus of pesto en beleg het met kip- of kalkoenfilet, kaas en spinazie of sla. Iedere keer wat anders, maar super lekker om restjes op te maken! Zo ook deze quesadilla met spinazie. Zo klaar en perfect voor de lunch.

Wrap it up
Of in dit geval niet, want ik bakte de tortillawraps gewoon in wat olijfolie in de koekenpan. Je kunt ook de contactgrill gebruiken, maar ik vond dit voor nu het meest handig. Er staan al meer lekkere ideetjes met wraps op mijn website. Wat denk je van deze variant met zalm of deze tortillapizza? Gebruik de zoekfunctie op mijn website voor nog meer lekkere ideetjes, maar we gaan nu eerst deze quesadilla met spinazie maken ?

WAT HEB JE NODIG voor deze Quesadilla?

  • 2 tortillawraps
  • flinke hand verse spinazie
  • paar in stukken gesneden zongedroogde tomaten
  • geraspte kaas *
  • (olijf)olie om in te bakken

* ik gebruikte oude kaas, maar pak gewoon wat je in huis hebt

Doe een klein beetje olijfolie in een koekenpan en zet het vuur laag. Leg een tortillawrap in de pan en bestrooi met wat geraspte kaas. Beleg met wat stukjes zongedroogde tomaat en verdeel er een flinke hand verse spinazie overheen. Strooi hier nog wat kaas overheen en leg de andere tortillawrap erop. Bak de onderkant goudbruin en draai de quesadilla om. Dit kun je doen met de hulp van een bord zodat er niets uitvalt. Bak vervolgens de andere kant ook goudbruin. De kaas moet gesmolten zijn en de spinazie wat geslonken.

Quesadilla

(Serveer)tip
Eet direct, warm is het namelijk het allerlekkerst! Varieer met de kaassoorten en voeg extra ingrediënten toe. Zo heb je iedere keer een andere lunch.