Tortillapizza Super simpel & snel!

Je belegt gewoon de wrap met alles wat je normaal op een pizza zou doen en je hebt een gezonde maaltijd met een stuk minder calorieën! Dit keer een tortillapizza met champignons. 

Vegetarische pizza
Ik eet het liefst vegetarisch en dat kan dus ook met pizza’s! Zo maakte ik nog niet zo lang geleden een bloemkoolpizza caprese want je kunt eindeloos variëren met de toppings. Ik ben gek op champignons en besloot er dus deze keer een Tortillapizza champignons van te maken. Uiteraard ook met wat andere ingrediënten want alleen champignons is niet zo lekker, of zelfs saai, en daar hou ik niet van.

Volkoren of lowcarb wraps

Ik gebruik meestal volkoren of koolhydraatarme wraps. Zo maakte ik al deze tortilla pizza (niet vegetarisch overigens!) met de wraps van flatout, te koop bij oa Body & Fitshop. Voor deze champignonpizza gebruikte ik dit keer gewoon volkoren wraps van de supermarkt, maar probeer zeker eens die van Flatout uit: zo lekker! En dan maak je het gelijk koolhydraatarm ?

WAT HEB JE NODIG PER PIZZA

  • 1 (volkoren) wrap
  • helft van blikje tomatenpuree
  • 125 gram champignons in plakjes
  • halve rode ui
  • klein handje verse spinazie
  • 2 eetlepels geraspte (oude) kaas
  • kruiden naar smaak

Snij de ui in ringen. Bestrijk vervolgens de wrap met de tomatenpurree en beleg met de champignonplakjes, de spinazie, de ui en kruiden naar smaak. Ik had nog pizzakruiden liggen, maar varieer met wat jij lekker vind! Verdeel er vervolgens de geraspte kaas over en schuif in de oven. Bak in een voorverwarmde oven op 180 graden in 8-10 minuten gaar. Let op: baktijden kunnen per oven verschillen. Je pizza is klaar als de kaas gesmolten is en de bodem krokant.


(Serveer)tip

Heerlijk als hoofdgerecht, zeker met een salade “on-the-side” een volwaardige maaltijd. Deze is genoeg voor 1 persoon, afhankelijk hoe ik de tortillapizza belegd eet ik er soms 2. Varieer lekker met de toppings, zo heb je iedere keer weer een andere tortillapizza. En laten we eerlijk zijn: gezond genieten van een pizza: dat wil toch iedereen?!